Fentronics AV Solutions

 

Doorzicht projectie met internet bediening

Case

De vraag

Naar aanleiding van eerder gerealiseerde installatie waarbij een doorzicht projectie achter de winkelruit is aangebracht, is de vraag ontstaan of het systeem ook vol automatisch aan en uit geschakeld kan worden. Op dit moment moet het systeem handmatig worden aan en uit gezet, wat inhoudt dat bij het verlaten van het pand het systeem aangezet wordt, en rond 24:00 weer moet worden uitgeschakeld. Het uitschakelen gebeurt nu door het uitschakelen van de player. De projector gaat na een bepaalde tijd in een vorm van standby mode gaat. Nu het langer licht blijft heeft het geen zin de projector al direct om 18:00 uur bij het verlaten van het pand aan te zetten. Gevolg hiervan is dat het systeem niet aangezet wordt, en dus niet gebruikt wordt. Hiermee gaat de beoogde attentie waarde volledig verloren.
Het automatisch in en uitschakelen van het systeem verzekerd u van de juiste attentie waarde, en het niet overbodig aan laten staan van apparatuur, waardoor extra kosten en hogere slijtage het gevolg van zijn.

De Geboden oplossing

Een audiovisueel systeem, met een video/data beamer, op geregelde tijden aan en uit te kunnen zetten kan men niet zomaar gebruik maken van een schakelklok. De beamer mag immers niet in volle werking spanningsloos gezet worden. Dit veroorzaakt ernstige schade de apparaat.Om het systeem toch op gekozen moment in en uit te schakelen maken we daarom gebruik van een"media controller".
De Extron MLC-104 IP is de perfecte mediacontroller voorzien van een realtime klok. Op een voor ingesteld tijd schema zal de apparatuur in en uit schakelen en met de koppeling tussen de projector en het scherm zal ook het scherm automatisch uit en in rollen.

Instellen en controleren van de tijden van uit uw pand

Als deze unit in uw eigen (internet) netwerk opgenomen wordt, kunt u met de Global Viewer software deze unit benaderen via uw web browser door het ingeven van het IP adres.Via uw internet browser opent u na het wachtwoord te hebben ingegeven de global viewer software waarna u het tijdschema kunt zien en aanpassen.Ook kunt u de status van de apparatuur uitlezen(afhankelijk van de aangesloten apparatuur).Met de optionaal aangeboden 8 poorts netwerk switch bent u in staat om in uw omgeving een klein eigen netwerk op te zetten.

Instellen en controleren van de tijden vanaf een willekeurige locatie

Let op! dit werkt alleen als u in uw pand over een internet verbinding beschikt.De internet provider moet een vast of wel "statisch" IP adress uitgeven.(iinformeer bij uw internet provider)Dan kunt u deze unit van uit elke positie via het internet benaderen.Ook nu kunt u met de Global viewer software de status en de tijden uitlezen en veranderen.Het vaste IP adres is noodzakelijk omdat dit functioneert als een vorm van een telefoon nummer om de unit te bereiken.Heeft u een bedrijfs netwerk en wordt de unit in dit netwerk opgenomen dan kunt u de unit benaderen vanuit het gehele bedrijfs netwerk.

Voordelen
Het in en uitschakelen van de installatie heeft een aantal duidelijke voordelen

  • Zekerheid van presentatie, Verzekerd dat de installatie aktief is op de door u gewenste momenten, en geen scherm als dit niet wenselijk of noodzakelijk is.
  • Energie besparing, Het AV systeem blijft niet actief als als dit niet noodzakelijk is
  • Verlengde levensduur van de apparatuur. Doordat de projector direct na gebruik wordt uitgeschakeld op de juiste wijze, gaat de beamer lamp uit. Ook de projector gaat uit na afkoeling langer mee, en is er aanzienlijk minder onderhoud nodig.
  • Bedienings gemak. U hoeft niet meer het systeem uit te zetten op het moment dat u het pand verlaat, het gebeurt op de door u gewenste tijd geheel automatisch.Ook het activeren van het systeem op afstand is een toegevoegde waarde.

 

Branche oplossingen

Fentronics adviseert en realiseert voor iedere branche de gewenste oplossing. U mag van ons verwachten dat wij u hierin op maat adviseren. Het budget gericht adviseren is hier een kernwoord voor Fentronics. Ieder project is dan ook maatwerk, of dit nu klein of groot is. Uw wens is onze uitdaging en realisatie zin.

Wilt u meer informatie over onze diensten en/of producten,neem dan contact op of gebruik ons contact formulier.

 

"Fentronics bouwt op ervaring, en groeit door vernieuwing"

AV - ICT

Projecten

Contact

  • Fentronics AV Solutions
  • Dorsvlegel 30A
  • 1611 LE Bovenkarspel
  • T 0228 52 56 52